Summer feelings
Webshop login
Wij steunen:
NAAR WEBSHOP
Thuis in groen
+31 (0)297 321 418
Thuis in groen
Wij zijn dealer van:
+31 (0)297 321 418
Wij zijn dealer van:
Webshop login
Summer feeling
Summer feeling
Nieuws
Welkom op de website van Florahuis, leverancier van kamerplanten, perkgoed, tuinplanten, bloemen en decoratiemateriaal.

U kunt bij ons terecht voor een groot en divers assortiment kamerplanten en tuinplanten vers van de kweker, maar ook voor de voordelige handel van de veilingklok bent u aan het juiste adres. Daarnaast bieden wij u een mooi aanbod met decoratie-artikelen zonder minimale ordergrootte!

De belangrijkste kernwaarden van Florahuis zijn flexibiliteit, kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op en kijk verder op onze website.
Copyright © 2015 by "Florahuis BV"  ·  All Rights reserved ·
T: +31(0)297 321 418 · E-Mail: info@florahuis.com
Woonplant van de maand november: Rhipsalis
Heel bijzonder: Rhipsalis is eigenlijk een cactus, maar dan zonder prikkelende trekjes. Het is een snelle groeier die in lange, warrige ranken naar beneden hangt of bossig naar boven groeit. Diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden, prachtig voor spannende doorkijkjes en tafelveldjes. De plant wordt ook wel rotskoraal genoemd en is zo goed als onderhoudsvrij. Rhipsalis redt zich aardig met vergeetachtige watergevers, valt niet uit en is onder ideale omstandigheden een rijk vertakte schoonheid.
Verkoop en presentatietips: De hangplanten spreken meer tot de verbeelding als ze aan een boomstam of stevige tak worden gehangen en doen de potmodellen het mooi tussen wat decoratief hout en mooie stenen.
Tuinplant van de maand november: Skimmia
Het hele jaar door laat deze struik (officieel Skimmia japonica) zich steeds op een nieuwe manier zien. In november toont de plant de knoppen van haar stevige, fraaie bloempluimen. De kleur én de knoppen blijven de hele winter mooi. In april-mei gaan de knoppen open en bloeit de Skimmia met wit-roze bloemen die sterk geuren: bijen zijn er dol op. Eind augustus verschijnen de eerste nieuwe knoppen, vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft. 
Verkoop- en presentatietips: Omdat de Skimmia een populaire voordeurplant is (bij elke deurpost één), helpt het om de planten symmetrisch te presenteren, alvast in een aantrekkelijke pot of zinken emmer.
Tuinplanten december 2018 t/m maart 2019
December wordt de Helleborus in het zonnetje gezet. Ook wel bekend als Kerstroos. Een van de weinige bloeiende tuinplanten in de winter.
Januari zijn de Sleeping Beauties aan de beurt. Hieronder vallen de Cornus, Viburnum en Enkianthus. Deze hebben fraaie, soms gekleurde, takken en opvallende lijnen. Het zijn vroege bloeiers.
Februari steelt de show met Voorjaarsverrassingen als Corylus avellana Concorta,  Arabis, Primula aucalis en Abrieta. Niet alleen bloeien deze planten vroeg, de laatste twee gooien er later in het jaar een tweede ronde tegenaan.
Maart heeft de Bloesembomen in de aanbieding. Denk aan Appelboom, Perzikboom en Pruimenboom. Ze zijn verkrijgbaar in de maat voor de boomgaard, maar ook in compactere vorm.
December is de maand van de Anthurium. In veel kleuren, maten en soorten verkrijgbaar, maar in deze maand doet vooral wit en rood het erg goed.
Januari biedt volop kansen voor de sterke Howea (Kentia). Een van de weinige palmen die gedijt op weinig licht, lage luchtvochtigheid en koele kamers.
In Februari helpen de Varens de lucht in huis gezond houden. Deze diverse groep groene planten past perfect in de belangstelling voor botanische elementen in het interieur.
Maart kleurt de Potlelie de huiskamers. Een echte blikvanger met grote bloemen in prachtige kleuren die heerlijk geuren.
Woonplanten december 2018 t/m maart 2019